Iz 6,9 „Hle, zde jsem, pošli mne!“

myšlenka 14.3. 2018

14. 3. 2018 12:30
Rubrika: Nezařazené

Ahojky přátelé píšu Vám po dlouhé doby myšlenku. Prožil jsem toho spoustu. Tak se s Váma o to chci podělit. Napíšu Vám některé myšlenky z pouti zamilovaných kterou vedl P. Aleš Opatrný a z duchovní obnovy P. Víta Uhra. 

Prní přednáška z pouti zamilovaných byla na téma: Jsme zamilovaní je to láska. Zamilování přijde v tu dobu i když jsme manželé, což vysvětlil že může nás předpadnout i když on je knězem ale ví že to není pro něj. Zamilování je šílenství při kterém ohluchneme i oslepneme. Což já dost často dost často proživám s Kačkou. Musíme se dostat od poznání nadšení k poznání, což znamená že když jsme na začátku vztahu takže jsme nadšení jaká je druhá polovička ale když zjistíme potom tak jí máme milovat furt stejně a nelze abychom hledali stále ty chyby které jsme před tím neviděli. Musíme o těchto věcech i promlouvat s Bohem protože on jediný to dokáže proměnit. Úžasné svatby jsou jako když dáme do skleničky bonbon a zkusíme ho vyndat, aniž bychom tou skleničkou otočili.

Druhá přednáška byla na téma: Máme se rádi je to láska. Dva se našli, ale vždycky jeden musel si musel začít. Musí to být láska z obou stran jinak nejde o lásku. Musím prosit taky Boha aby obměkčil moje srdce a já přijmul toho druhého se všema kladnýma i zápornýma vlastnoma. Jestli dokážeme bez toho druhého žít, tak jsme se s Kačkou domluvili že jeden si vymezíme kdy se neozveme a opravdu jsme to vykonali. Jenom jsme si ráno a večer poslali že jsme v pořádku a modlitbu a to bylo všechno. Byl to sice zvláštní pocit, aspoň jsme zjistili jak jsme jeden pro druhého důležitým. Nemáme nic nic zametat "pod koberec" jinak kse z toho stane daleko větší hádka. 

Konečně poslední přednáška na této pouti. Otravná práce není to samé jaké obtížná práce, neboli když se nám do nečeho nechce musíme najít kompromis. Ve velepísni lásky svatého Pavla se máme o všechno pokoušet. Manželství není zápasnický duel nýbrž naopak máme si vzájemně pomáhat. Máme vytvářet pro toho druhého dobré podmínky. Dále jsem si uvědomil že budu muset investovat pokud budu chtít aby to naše manželství klapalo. 

 

Nyní se přenesu včase a už jsem minulou sobotu prožil jak sem zmiňoval v úvodu duchovní obnovu s P. Vítem Uhrem. Měli jsme tam být společně ale boužel Kačka nepřijela takže jsem to prožil sám. 

Při mši svaté během homilie zazněli tyto slova: Nechat se vést Ježíšem, víra bez modlitby, jak můžu žít říkat že jsem věřící když se nemodlím a obráceně modlitba bez víry to taky nemohu říkat že se modlím když neveřím v Boha. Máme být reformátory v dnešním světě proto dokázali svatí ovlinit mnohé lidi. Dělat si každýá den zpytování svědomí, promítat si celý den který nám pán Ježíš nabídnul a největším vzorem je Panna Maria z ní si brát příklad a jí prosit o pomoc protože ona žila náš život. 

Prní přednáška byla na pokušení pána Ježíše: Každé pokušení je našeho života proto byl i pokoušen i pán Ježíš protože on byl pravý člověk a pravý Bůh. Bůh nikdy neprohraje. Ve všem se nám pán Ježíš připodobnil kromě hříchu. Největší rouhání a pokmušení člověka vůči Bohu je když náš Pán vysí na kříži. Samotné pokušení není hříchem, ale když mu podlehneme to je hřích. Ďábel řeší všechno lidsky.

První druh pokušení - poušť je symbolem kde každý má čas na sebe a také místo kde každý zraje. Ďábel pokouuší na těch nejcitlivějších místech kde bychom to nejméně čekali. Izraelité chtěli diktovat Bohu když putovali pouští. Chléb je důležitý ale svoboboda je důležitá. 
 
Druhý druh pokkušení - chrám je posvátné místo, ďábel používá písmo svaté aby pokoušel Boha. když by Ježíš svrhnul se dolů zachoval by se jako my. Hřích zůstavá stejný i dnešní době. Pán Ježíš prochází křížem a proto i my musíme jít taky s křížem a on nám pomůže. Nejdůležitější je budoucnost než současnost. Nemáme měnit věci ale máme mít na 1. místě Boha. Jednou nás uvitá Hospodin s otevřenou náručí. 
 
Třetí druhý pokušení - Když Pilát dal vybrat lidem co si vyberou jestli Barabáše ( = syn otce) nebo Ježíše sami víte jak to skončilo. Jeden nabízel slávu lidskou a druhý božskou. Smyslem Pána Ježíše je přinést Boha. Máme bránit Boha nikoliv člověka protože Bůh nám může dát jediné štěstí. Příkladem nám zase může být Panna Maria která řekla za všech okolností Bohu své ano. I když měla svého jediného syna mrtvého na svém těle. 
 
Druhá přednáška byla Promění páně: Poprvé se zde ukazuje jako Bůh. Apoštolové chtěli prožívat napořád. Pán Ježíš chtěl ukázat na hoře Tábor cíl nikoliv cestu, proto se jim ukazuje aby obstáli v pokušení. Jediný ukázal Jan. My máme taky skončit v náruči Boží. Cílem našeho života je proměnit náš život. Všichni v nebi zemi jsou dokonalí a my se máme snážit být dokonalí. Každá modlitba nám dává proměnu. Máme se dívat očima pána Ježíše. Na závěr řeknu jednu větu Ježíš sice prohrál válku ale neprohrál bitvu. 
 
Tolik všechny moje myšlenky chtěl bych Vám moc poděkovat za Vaše modlitby a nebojte se modlíme se za Vás všechny min. Michal Ř. a Kačka V. 
 
 
Zobrazeno 412×

Komentáře

KateřinaV

miláčku moc hezký však si tě chci vzít

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz