Iz 6,9 „Hle, zde jsem, pošli mne!“

myšlenka 26. 7. 2020

26. 7. 2020 20:37
Rubrika: Nezařazené

Ahoj přátelé a kamarádi. Minulý týden jsme s Kačkou měli naplánovanou dovolenou. Tak se s chci společně s Vámi o této zážitky podělit z této dovolené.

Začalo to v pondělí, kdy mi moje přítelkyně Kačka dorazila. Já jsem jel do Rakovníka do autoškoly na své další jízdy, po nich jsem jel jí vyzvednout na Zličín. Když jsem jí vyzvednul tak jsme společně jeli do Stochova. Poté jsem jí dal oběd – kuře na paprice které jsem den předtím dělal. Moc jí to chutnalo. Poté jsme šli společně nakoupit věci na zítřejší cestu. Na večer jsme se pomodlili a šli spát, protože nás čekal náročný program.

V úterý ráno jsme vyrazili na cestu za P. Dmytrem Romanovským do Kutné Hory. Po cestě jsme se v autobuse pomodlili ranní chvály. V Kutné Hoře nás očekával P. Dmytro, provedl nás po místech, kde jsme ani jeden nebyli – kostnice, důl sv. Jiří, Sedlecká katedrála. Při tom nás pozval i na zmrzlinu. Byla moc výborná. Mimochodem pro nás uvařil i výbornou večeři. Měli jsme s ním společnou mši svatou, a i společné nešpory. Po večeři jsme se šli podívat do chrámu sv. Barbory a byli jsme se projít po noční Kutné Hoře. 

Ve středu jsme se ráno sešli u snídaně a potom se pomodlili všichni tři společně ranní chvály. Poté jsme se vydali na zpáteční cestu do Stochova. Při cestě přes Prahu jsme se stavili na mši svaté v Týnském chrámu. Poté si zašli na oběd v Dejvicích, navrátili domů na Stochov. 

Ve čtvrtek jsme se rozjeli opačným směrem na západ od města Stochova – totiž do Plané u Mariánských Lázní – kde jsme jeli navštívit našeho známého dalšího kněze P. Martina Duchoslava. Jeli jsme společně s naší známou Danou Topinkovou, ale Kačka do poslední chvíle nevěděla, že jede taky. Akorát jsme museli už vstávat ve 3:45. Při tom jsme se stavili na mši svaté v Mariánských Lázní, prošli jsme si město, a i načerpali lázeňské prameny. Bylo to moc krásné město poté jsme se jeli najíst a chvíli pobýt s P. Martinem. Bylo to náročné, protože když jsme čekali na zpáteční vlak, který když přijel měl 70 minut zpoždění. Tak nám ujel autobus na Stochov a další by nám jel až za 2 a ½ hodiny tak jsme zvolili variantu, že pojedeme domů taxíkem. 

V pátek ráno jsem měl jízdy v autoškole, odpoledne jsme měli jet na hokej, ale jak se říká člověk míní pán Bůh mění. Kvůli tomu že se někdo nakazil z hráčů Coronavirem tak byl zápas zrušený. Tak jsem vymyslel náhradní variantu, že pojedeme do kina. Tak odpoledne jsme se rozjeli do kina na film Vzhůru za sny. Moc se nám to líbilo. 

V sobotu jsme dopoledne dospávali, co nám chybělo a podvečer jsme se odjeli na večeři na lodi, Kačka dostala ode mě poukaz na večeři na lodi tak jsme toho chtěli využít. Při cestě na loď jsme se stavili u Pražského Jezulátka, kde jsme se jeden za druhého pomodlili a poděkovali mu, že nás neustále chrání ten náš vztah a také se pomodlili za ty kteří nám v našem vztahu pomáhají. Potom jsme šli na loď. Moc jsme si to užili a bylo to krásné. Při zpáteční cestě jsem nedoufal že stihneme dřívější vlak. Tak jsme to stihli se vrátit ještě dřív, než jsem předpokládal. Zkrátka pán Bůh se o nás stará a pomáhá nám. Nadarmo nemáme naše motto našeho vztahu Bůh je Láska

V neděli jsme ráno jeli na mši svatou do Nového Strašecí, kde uváděl Mons. Wassenbauer do funkce nového kněze P. Martina Janatu. Náramně jsme si to užili, a i popovídali s novým knězem i s otcem biskupem. Když jsme odcházeli a byli jsme skoro na zastávce tak za námi zastavil otec biskup a jestli nechceme někam hodit a my že kdyby byl tak laskav tak na Stochov. On nás velmi rád odvezl – to není každý den, aby Vás odvezl biskup. Moc mu za to děkujeme a modlíme se za něj. Odpoledne navštívil nás můj strejda Slávek. Chvíli jsme si pokecali a poté nastal čas loučení. Moc se nám od sebe nechtělo ale věříme, že za dva týdny se zase setkáme. 

Děkujeme všem za Vaše modlitby Vaší přátelé min. Michal Řechty a Kačka Veselková 

 

PS. Děkujeme všem kteří se o nás starali v průběhu dovolené a že jste nám pomáhali a vymysleli pro nás krásné zážitky

Zobrazeno 482×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz