Iz 6,9 „Hle, zde jsem, pošli mne!“

myšlenka 18. 2. 2017

18. 2. 2017 23:11
Rubrika: Nezařazené

Ahoj přátelé dneska píšu po delší době myšlenku. Jel jsem s miláčkem na pouť zamilovaných, která byla zároveň duchovní obnovou pro zamilované. Čili pro nás idealní možnost. Vedl to P. Jakub Berka, který je knězem v Nebušicích. Po příjezdu na Vyšehrad jsme šli do kaple kde jsme se pomodlili modlitbu během dne. Po té nás pozdravil P. Berka společně nám stisknul ruku a chvíli se s námi seznámil. V úvodu říkal že jsou lidé vlastně vztahy.Nyní budu vybírat témata a co mě v nich oslovilo, prvním tématem bylo: Spritulita manželství. Láska je vlastně akord - musí tam být tyto tři věci pravda, dobro a krása. Šťastný je člověk který není schopen zla. Dále povídal že manželství začíná tady a vrcholí na věnosti. Každý vztah kterou jsme dostali od Boha a nemáme přehlížet že v tom člověku je obraz Boží. Na světě existují dvě bytosti které dokážou odpustit a to totiž člověk a Bůh.

Dalším tématem bylo Desatero ve světle manželství. Podle mě to bylo nezajímavější téma celého sobotního dne, trochu jsem se podíval na desatero z jiného úhlu teď se o to s Vámi o to podělím. Prvně nás modlitba vede k trpělivosti, proto bychom ji neměli vynechávat, zkusme si najít na Boha čas a pomodlit se za toho druhého 1x za den, vzpoměl jsem si že se za sebe s Kačkou modlíme a že si aspoň na dálku dáváme křížek a to je znamení toho že se budeme za toho druhého modlit. Takže první přikázaní znamená, že nemáme zapomínat Boha a mít ho na prvním místě. Totiž ona Boží milost působí pomalu, ale jistě. Druhé je pojednává o Božím jménu, ale jestli to jméno toho druhého urážím a nemám ho urážet ani pomlouvat za zády. Třetí v tomto bodu jsem se viděl že kolikrát tu neděli nedělám příiliš svátečně a proto bych měl světit. Po tom jsem si uvědomil že jestli nás pán spojí a budeme svoji tak bych si přál abychom měli v neděli něčím zvláštní a neobvyklou. O čtvrtém přikázání by se dalo taky debatit dlouho. Stručně řečeno znamená, že rodiče byli stejní jako my ale jsou o krok napřed a po té se vrátíme do jejich kůže a neustále se to opakuje. Páté přikázání vůbec nemluví o vraždě jako samotné což je samozřejmě hřích, ale také pojednává o vraždě svobody. Šesté shrnu jenom jedním větou nejdřív kostel potom postel. V sedmém máme chválit toho druhého že mu to sluší a ne jenom kolegy v práci. V osmém jsem se dokonale viděl akorát to co jsem udělal tak už vím a polepšil jsem se v tom. Totiž nikdy si nelhat a být si věrný v maličkosti abychom mohli obstát potom ve velké věci. Předposlední přikázaní mluví že nemáme dávat příčinu k žárlivosti i když žárlivost je lidkská vlastnost. Konečně to poslední přikázaní znamená že žárlivosti nemám nic spíše ztrácím. 

Posledním tématem bylo Umět snést sám a umět odpouštět. Tam mě hned nadchnula první věta kdo neodpustí ten nemiluje a napadli mě hnedka Kačky sourozenci nevím proč ale toto se mi honilo hlavou. Prostě neustále mi nedokážou odpustit to co se stalo. Ale tím největším křížem jsem já sám pro sebe, musím sám sebe přijmout a unést se. 

Po mši svaté kterým vrcholila ta duchovní obnova nám P. Němeček udělil požehnání a bylo to krásné vlastně jsme dostali své první požehnání jako snoubenecké. Po té jsme si zašli na večeři a rozloučili a dali jsme si na závěr křížek na čelo na cestu a každý odjeli domů. Všem přejeme požehnanou neděli a děkujeme za Vaše modlitby a modlíme se za Vás Michal a Kačka

Zobrazeno 477×

Komentáře

KateřinaV

Moc krásné lásko

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz